Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Safety Management Dashboard voor een geslaagde en veilige Koningsdag in Emmen

Vanuit de Impact Coalitie Safety & Security (ICSS) houden we ons bezig met technologieën die onze steden veiliger maken. Deze technologieën zijn nog belangrijker tijdens evenementen waar veel mensen samenkomen. Het is van groot belang om dan een goed inzicht te hebben in wat er allemaal gebeurt in een stad, om zo op tijd actie te kunnen ondernemen.

Voor goed inzicht en overzicht bij alle betrokken veiligheidspartijen heeft de politie tijdens Koningsdag in Emmen een Safety Management Dashboard ingezet. Op dit dashboard komen verschillende databronnen bij elkaar die gezamenlijk inzicht geven in bijvoorbeeld de (verwachte) drukte op straat. Zo kunnen ongewenste situaties worden voorkomen, in plaats van ze in het moment zelf op te moeten lossen wanneer het eigenlijk al te laat is. De data wordt integraal gepresenteerd op één dashboard, zodat elke betrokken partij met toegang beslissingen kan nemen op basis van dezelfde, actuele gegevens. Dankzij dit soort innovaties blijft een feestdag voor ons allemaal leuk en veilig!

Onder andere dankzij dit dashboard kunnen we terugkijken op een geslaagde (en veilige) Koningsdagviering voor iedereen! We kijken ook uit naar de evaluatie van de politie. Ook benieuwd wat je met zo’n dashboard kan? Ga mee op werkbezoek naar Scheveningen waar ze experimenteren met sensoren en het gebruik van een dergelijk dashboard. Heb je interesse? Geef je op via [email protected]!