Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Trots op Projecten Dag

Wil je weten wat de Slimme Stad écht is? Wil je het zien, aanraken, voelen, begrijpen? Kom dan 14 september naar de Trots op Projectendag in Breda. Een festival voor de slimme stad dat je niet wilt missen!

Meld je nu al aan als deelnemer

Tijdens de Trots op Projectendag  gaan we van elkaar leren, samenwerken en doen. We gaan met elkaar in gesprek rondom concrete casussen, zoals de de Slimme Stad Showcase Hazeldonk in Breda. En we gaan met elkaar aan de slag in workshops. Je ziet de slimme stad in de praktijk door demo’s van concrete projecten. Ons einddoel? We willen vervolgafspraken maken om met elkaar om samen de volgende stap te zetten om slimme, duurzame, democratische steden te bouwen.

Dat doen we samen met Bredata, onze gastvrouw voor deze prachtige dag. We leren vanuit Breda over Nederland en Vlaanderen en vanuit Nederland en Vlaanderen over Breda. Want we werken ook samen met onze Vlaamse vakgenoten en voor Vlaanderen en Nederland samen. In totaal wonen hier 24 miljoen mensen in een van de dichtsbebouwde delen van de wereld. De opgaven in het fysiek en sociaal domein in het gebied zijn vergelijkbaar, de oplossingsroutes zijn soms op een inspirerende manier verschillend. De manier waarop digitalisering wordt ingezet ook. En dat biedt kansen om van elkaar te leren en samen te werken.

Die kansen zijn er omdat we buurlanden zijn, maar ook omdat we allebei zijn van de EU en daar zowel inhoudelijk als zakelijk kansen liggen die we kunnen benutten. Bijvoorbeeld door samen te werken in Europese projecten. Dat doen we in Breda, de stad die gelegen op de grens van Nederland en Vlaanderen, de bruggenbouwer kan zijn tussen deze twee markten.

Meld je nu aan voor de Trots op projecten dag!

Bekijk hier het volledige programma met deelsessies (wijzigingen voorbehouden)

9.00 uur – Inloop
10.00 uur – Welkom op de Top Dag
10.05 uur – Workshops – ronde 1
11.00 uur – Workshops – ronde 2
12.00 uur – Workshops – ronde 3
13.00 uur – Netwerklunch
14.00 uur – Workshops – ronde 4
15.00 uur –  ‘De lieve slimme stad’, over hoe ethiek basis moet zijn het slimme Breda – Lezing door wethouder Daan Quaars.
15.30 uur – Cabaretier Jan Jaap van der Wal over de slimme stad in Nederland en Vlaanderen
16.00 uur – Netwerkborrel

Deelsessies
In elke deelsessieronde is de keuze uit vier zalen met elk kun eigen thema en workshops. Die binnenkort bekend worden gemaakt. Thema’s zijn:
🟢 Groen (over biodiversiteit, luchtkwaliteit, circulariteit en energie)
🚩 Grenzeloos (over Europese samenwerking, ecosystemen, de expo in Barcelona en ethiek)
 Gastvrij (over inwonerparticipatie, druktemanagement, mobiliteitsvernieuwing en toegankelijkheid)
🌟 Showcase Hazeldonk (over onder veel meer drones, digital twins en verkeerssensoren)

Bekijk hier het volledige programma met deelsessies (wijzigingen voorbehouden)