Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Smart citizen-wandeling I Waag

(Amsterdam)

Wandel op 12 december mee langs de digitale sporen in Amsterdam en ga in gesprek over data, sensoren, en camera’s in de openbare ruimte. Kan een stad slim zijn of moeten we juist inzetten op de slimme burger; op smart citizens?

Wat wordt er aan data verzameld en wat gebeurt daarmee? Kan ik me nog onbespied wanen in de publieke ruimte van mijn stad? Hoe ziet de ideale digitale stad van de toekomst er volgens jou uit? 

meld je nu aan

Digitale infrastructuur

Ooit bestond de stad uit bakstenen en staal, gebouwen en wegen. Maar steeds meer is deze infrastructuur vervlochten met een digitaal netwerk dat alles verbindt. Deze digitale sporen vind je overal. Ze helpen ons de stad en haar inwoners steeds verder in kaart te brengen. Tijdens de smart citizen-wandeling kom je deze sporen tegen. Van slimme bewegwijzering die ons leidt, tot camera’s die ons volgen. Je gaat in gesprek over de relatie van bewoners met de technologie in de stad en wordt uitgedaagd je aannames te bevragen en toekomstideeën te delen.  

Wanneer: 12 december – starttijden: 14:00 uur of 15:00 uur  
Locatie: startpunt: Amsterdam CS, IJ-zijde West (verzamelen voor de Döner company) > eindpunt: Tolhuistuin 
Nodig: goede schoenen, opgeladen telefoon, flesje water
Afstand en duur wandeling: 
Amsterdam: 
5,3 km
 – 1 uur en drie kwartier

Meer informatie

Bij het startpunt van de wandeling krijg je informatie over de wandeling en ontvang je een wandelpakket met een routekaart en gespreksmateriaal voor tijdens de wandeling. We starten gezamenlijk, daarna wandel je in kleine groepjes, met maximaal 4 mensen. Bij het eindpunt word je ontvangen met koffie en thee. Je kunt je aanmelden met vrienden, of meewandelen met iemand die je nog niet kent en je laten verrassen! 

Er is een kijk-, luister- en leeslijst met extra informatie over het thema. Deze vind je online.

De wandeling wordt georganiseerd door Waag in opdracht van de gemeente Amsterdam.


Nog meer wandelplezier? Doe de datawandeling!

Doe mee aan één van Waags wandelingen rond datacenters in Nederland en praat mee over de toekomst van de digitale wereld in ons fysieke landschap. In Amsterdam voert de wandeling je langs de data centers op het Science Park, maar er zijn wandelingen door het hele land te doen. In een interactieve en afwisselende route van ongeveer anderhalf uur, met informatie, vragen en gespreksstof, nemen we je mee naar de toekomst van de digitale wereld in ons fysieke landschap. 

Download hier het wandelpakket voor de datawandeling (op elk moment te doen).
 

Tags

smart citizens

Deze wandeling maakt onderdeel uit van het event Digital Rights Day dat van 10 tot en met 12 december 2021 in Amsterdam plaatsvindt.