Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Veilige slimme steden

Onze steden worden geconfronteerd met uiteenlopende uitdagingen, van nieuwe soorten criminaliteit en overlast tot grote drukte. Digitalisering biedt veel kansen voor het behoud van een veilige leefomgeving. We zien dan ook een opmars van sensoren en camera’s in het stadsbeeld.

Maar het gebruik van technologie maakt nog geen slimme stad. Bij elke innovatie moeten we overwegen of deze in lijn is met onze wetten en waarden. Het is een balans tussen wat technisch kan en wat ethisch en maatschappelijk aanvaardbaar is.

Dat is waar de Impact Coalitie Safety & Security (ICSS) zich mee bezighoudt. Ons streven? Technologische vernieuwingen inzetten voor een veiligere stedelijke omgeving, met respect voor onze maatschappelijke waarden, privacy en ethiek. De kracht (en de noodzaak) van samenwerking mag daarbij niet onderschat worden.

Geen enkele gemeente of politie-eenheid kan deze uitdagingen alleen aangaan. Door kennis te delen en gezamenlijk te innoveren, kunnen we schaalbare oplossingen vinden die voor ons allemaal werken.

Voorbeelden van samenwerking voor téchnologische innovatie vind je in deze publicatie van ICSS. We hopen dat het een bron van inspiratie is. Wil je meer weten over de voorbeelden uit het boekje, of nieuwe thema’s waar ICSS zich over buigt? Neem dan contact op met één van de leden uit het kernteam.

Attachments