Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Smart City Expo World Congress

De wereldbevolking zal naar verwachting groeien tot 10 miljard in 2050, en 70% van deze mensen zal in steden wonen. Over 40 jaar zullen we evenveel nieuwe steden hebben gebouwd als in de hele menselijke geschiedenis. De toekomst van de mensheid is onvermijdelijk stedelijk, en digitalisering is een essentiële, onstuitbare revolutie om te zorgen voor toekomstbestendige steden gericht op mens en milieu. Op het kruispunt van technologie en steden ligt een kans voor een duurzamere en inclusievere wereld. Smart City Expo is de plek om wereldwijd een krachtige stedelijke toekomst op gang te brengen. What’s next for cities begint hier.

Het Smart City Expo World Congress, dat sinds 2011 in Barcelona wordt gehouden, is het internationale toonaangevende evenement voor steden. De missie is om steden sterker te maken en stedelijke innovatie over de hele wereld te collectiviseren. Door het promoten van sociale innovatie en het identificeren van samenwerkingsmogelijkheden, is het evenement gewijd aan het creëren van een betere toekomst voor steden en hun burgers.

Het driedaagse congres wordt gehouden in de grote zaal van de locatie, thematische kamers en verschillende open podia genaamd Agoras, en bevat ook een krachtig digitaal programma dat live wordt uitgezonden op Tomorrow.City. De congrestracks van de Expo bieden speciale sessies waarin wordt ingegaan op de meest kritieke problemen waarmee steden tegenwoordig worden geconfronteerd.

Ontdek de twee co-locatie evenementen die de focus op de belangrijkste stedelijke uitdagingen versterken:

Het ultieme platform voor duurzame en intelligente stedelijke mobiliteit.

Het nieuwe wereldwijde evenement dat de groene en digitale transitie van gebouwen en stedelijke infrastructuur mogelijk maakt.

Klik hier voor meer informatie over het event.