Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

REAIM 2023

De Rijksoverheid organiseert een conferentie over Verantwoorde AI (Artificial Intelligence) in het Militaire domein: REAIM 2023. REAIM 2023 wordt een platform om te discussiëren over de kansen en de risico’s van AI, kennis en ervaringen te delen. En toe te werken naar concrete oplossingen. Het evenement vindt plaats op 15 en 16 februari 2023 in het World Forum in Den Haag, de stad van vrede en recht.

Deelnemen aan REAIM 2023

Deelname aan de REAIM-conferentie is gratis. Aanmelden is verplicht in verband met veiligheidsmaatregelen. Het programma van de conferentie kunt u hier bekijken (Engelstalig). Wie niet naar Den Haag kan komen, kan bepaalde sessies van de conferentie ook online bijwonen via YouTube.com/@REAIMsummit. Meer informatie over REAIM 2023 vindt u op Government.nl/reaim (Engelstalig).
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar [email protected].

U kunt zich hier aanmelden voor REAIM 2023

Pers of media kunnen zich ook registreren voor REAIM 2023

Deelnemers conferentie

Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken (BZ) is gastheer van de ministeriële conferentie, in nauwe samenwerking met het ministerie van Defensie. Co-host van REAIM 2023 is Zuid-Korea. Deelnemers zijn onder andere ministers van Buitenlandse Zaken en andere afgevaardigden van regeringen, kennisinstellingen en denktanks, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. 

Nederland gastland

Artificial intelligence (AI) is een systeemtechnologie die de wereld fundamenteel verandert, ook in het militaire domein. Nederland streeft ernaar een vooruitstrevend en verantwoordelijk hightech-land te zijn. Daarom is Nederland gastland voor deze internationale conferentie over de verantwoorde ontwikkeling, toepassing en gebruik van AI in het militaire domein. 

Wopke Hoekstra, minister van Buitenlandse Zaken: De opkomst van AI vormt een van de grootste toekomstige uitdagingen op het gebied van internationale veiligheid en wapenbeheersing.

Doelen van REAIM 2023

REAIM 2023 heeft een aantal doelen:

  • het onderwerp van verantwoorde AI in het militaire domein hoger op de politieke agenda zetten;
  • een diverse groep belanghebbenden oproepen en aanzetten om bij te dragen aan concrete volgende stappen;
  • inspireren en kennis opbouwen door ervaringen en oplossingen te delen.

Social media

Volg REAIM 2023 op sociale media voor updates over het evenement, en meer:
Twitter.com/REAIMsummit
Instagram.com/REAIMsummit
www.YouTube.com/@REAIMsummit
Linkedin.com/company/REAIMsummit

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken